Seznam a jeho fulltextový (ne)vyhledávač

Máte stránky na prvním místě na seznam.cz? Zanedlouho už je tam nemusíte mít vůbec!

Jak k tomu může dojít? Velice jednoduše. Stačí aby Seznam změnil algoritmus pro indexování stránek a na některá klíčová slova se výsledky prostě přestanou zobrazovat.

To se přesně stalo mým stránkám. Mám stránky www.1panflute.com už něco přes 10 let. Na těchto stránkách mám českou verzi na adrese www.1panflute.com/czech. Stránky jsou optimalizovány pro klíčové slovo panova flétna. Jsem pokud vím jediný výrobce těchto nástrojů v Čechách, takže nebyl problém, aby se moje stránky vždy zobrazovaly jako jedny z prvních ( u Googlu je tomu dosud). Nedávno jsem ale zjistil, že Seznam mě na toto klíčové slovo zcela ignoruje.
Řešil jsem to s podporou Seznamu, ale naprostý nezájem můj (jejich) problém řešit.
Přitom je zajímavé, že na slovo „flétna“ už jsou moje stránky zaindexovány.

Nechci být paranoidní, ale ve výsledcích jsem přestal být zobrazován nějaký čas po tom co mě kontaktoval nějaký obchodník ze Seznamu a nabízel abych si zaplatil reklamu na Seznamu. Řekl jsem mu, že to nepotřebuji, protože jsem stejně na prvním místě.

Co vy na to? Jaké máte zkušenosti se Seznamem Vy? Najdete řešení proč moje stránky seznam na klíčové slovo „panova flétna“ neindexuje?

9 thoughts on “Seznam a jeho fulltextový (ne)vyhledávač”

  1. S tzv. „fulltextem“ seznamu mám také několik zajímavých zkušeností.
    Provozuji stránky o rybách a rybolovu, při vyhledávání fráze „Lov lína“, seznam na předních pozicích zobrazuje většinou stránky, které obsahují slova love line. Relevantní odkazy s ryb. tématikou jsou až vzadu. Podobně při hledání výrazu „Plavaná“, což je jeden ze způsobů rybolovu, seznam nejdříve
    zobrazuje stránky o „Plavání“. Perlička na závěr, při hledání fráze „Příprava návnad“, se na první pozici zobrazí stránky (blog.cz), na kterých je v dubnu ukradený článek z mého webu, můj původní článek z ledna loňského roku seznam nenajde.

  2. Ja jsem mel ten samy problem nekolik tydnu s domenou lyzovani.cz .. objevoval jsem se na seznamovem vyhledavaci na osme pozici.. pritom jsem nekolik let na prvni.. ted je to jiz OK.. Ovsem jina slova mi z druhe pozice zmizena na druhou, treti stranku.. Pozoruji tento problem jiz delsi dobu.. Z prvni pozice na tynem skocim dolu, tak se behem jedne noci vratim zpet.. Nedokazu pochopit, ze se pozice tak rychle meni.. Pred dvema dny doslo k takovym zmenam, ze klesla navstevnost o 25 procent..

  3. ze seznamem mam posledni dobou velke problemy, tak nejak mi nechce zaindexovat jakykoliv novy web… 2 mesice po spusteni webu stale nic.. doslechl jsem se, ze seznam nikdy nemazal zaindexovane stranky a momentalne ma tak plne databaze ze robot dal prochazi weby ale uz neni kam ukladat, seznam na tom pry usilovne pracuje ale reseni zatim nenalezl… i s-rank se v poslednich tydnech nejak zastavil a neroste… 🙁

  4. Podobný problém jsem měl s webem developerské společnosti, konkretne SPS správa nemovitostí (www.sps-sn.cz). Zajimavý ukaz – na klíčové slovo „správa nemovitostí“ jsme byli na Seznamu az daleko na 60 místě. Hle jednoho dne jsme se ocitli bez jedineho optimalizace a uprav. Na ctvrté místo na toto klícove slovo. Zajasal jsem, ale radost mi vydrzela jen par dni, protoze najednou se stranky vratili na skoro stejnou pozici na 55 misto 🙂

  5. To xy: Na „pan flute“ jsem sice na prvním místě, ale podle mě na anglických slovech přepíná seznam na Google. A s Googlem problémy nemám 🙂

  6. Pre „Pan Flute“ si na prvom mieste

    link
    1panflute.com/blog/category/pan-flutes/

    to iba potvrdzuje silu WordPress-seo.

    Skús mastiť „panova flétna“ čo nakviac na blogu a možno ťa Seznam po čase znova uvidí.

    Nemusí to byť chyba iba Seznamu, ale čiastočne aj tvojho webu, pretože blog Seznam našiel.

  7. To: komik
    Díky za poznámku. To jsem rád, že v tom nejsem sám. Až nás bude víc napíšeme článek na Lupu aby lidi věděli co mají nastavený jako homepage a přešli raději na Google.

  8. mám stejný problém – na slovo „pilkery“ je v google téměř vždy první místo. na seznamu není web vůbec k nalezení… také mě kontaktoval pán…. Jen doufám že se to jednou změní. Zatím těžím z toho, že na „pilkery“ to najde alespon jinou doménu, která je přesměrovaná na můj web. Fujjtext Seznam.

Comments are closed.